BAOFENG BF-UV-S5 - Olcsó VHF-UHF kézirádió

Pár hónapja vettem egy ilyet. Akkor még 12500Ft-ért adták, mostanában már 5000-8000 Ft-ért is látok ilyet. Pontosan ugyanezt a típust. Annakidején még 18W-osnak hazudták az RF kimenőjét, most már 20-25W-osnak is hazudják. Tud adni-venni 137-173MHz, 200-260MHz, 400-520MHz tartományokban, valamint normál FM rádiók is hallhathatók rajta... 64-108MHz, vagyis a régi URH sáv is hallgatható lenne rajta, ha ott volna még valami.

De vajon tudja-e azt a sok dolgot 12500Ft-ért, amit írnak róla? Hiszen pár éve az ilyen tudású készülékek még igencsak 100000Ft körül mozogtak, most meg megvehető annyiért, mint egy 8 csatornás játék-walkie-talki. Vettem is 2 darabot, így tudom tesztelgetni, hogy mit is tud.


tovább >>


FOSCAM FI9816P - A legolcsóbb használható PTZ WiFi IP kamera

Egy ugyanilyen dobozú névtelen kamerával már volt tapasztalatom. Most kipróbáltam egy márkásat. Egy FOSCAM FI9816P-re esett a vélasztásom, mivel találtam róla egy részletes leírást is. Az ára sem olyan egetrengetően nagy, 19900Ft-ért árulják. A WiFi PTZ IP FOSCAM-ok közül ez a legolcsóbb. Kicsit félve vettem meg, az előző, névtelen kamerával történt esetem miatt, meg fórumokon is ijesztgettek, hogy "... FOSCAM - nomen est omen...".

A FOSCAM-nak van magyarországi üzlete is, így innen rendeltem. Minden simán ment, a csomag gyorsan megérkezett. Lássuk hát a tartalmát:


tovább >>


Sony pendrive, 32MByte

Hát, erről nem lehet sokat írni, jót meg főleg nem. 5999Ft-ért vettem leárazva. Szép volt, jó volt, gyors volt... gyorsan tönkre is ment. Úgy 2 hete volt meg, mikor nagyobb mennyiségű adatot kezdtem rá másolni. 8 MByte környékén megállt a másolás, mivel read-only lett az eszköz. Felhívtam a Sony ügyfélszolgálatát, ők azt mondták, hogy ez bizony tönkrement, nem javítható, hiába csak 2 hetes, nincs rá garancia. Azt is mondták, hogy vegyek másikat. Vettem, de nem Sony-t.

tovább >>


NONAME, márkajelzés nélküli olcsó Wifi PTZ IP kamera

A legolcsóbb IP kamera. Noname, névtelen, a burkolaton semmi információ arról, hogy kik és hol gyártották. Régebben is lehetett ilyet venni 10000-12000 Ft-ért, ma már 6000-8000 Ft-ért is. A képen látható kiszerelésben kaphatók márkásak is, 18000Ft-tól felfelé, ugyanezzel a dobozzal, ugyanezzel a kiszereléssel, persze azoknak más van a belsejében, és más a szoftverük, és valamennyire használhatóak is. De most nézzük a legallja cuccot:

tovább >>


TENDA A300, A301, N300, A9... és társai

Az elérhető legolcsóbb Wifi extenderek. A felsorolt tipusok nagyjából ugyanazt tudják, de mégis vannak kisebb eltéréseik... sőt egy tipuson belül is vannak eltérések. A készülékdobozuk is lehet más és más, még azonos tipuson belül is. Árfekvésük úgy 4000-8000 Ft körül van. A külső antenna nélküliek olcsóbbak, de azok messzire kerülendőek. Nem olcsóbbak annyival, mint amennyire használhatatlanabbak. A külső antennásokkal viszont érdemes foglalkozni!

tovább >>


SelecLine S7 - Olcsó Auchan-os cloudbook megszelídítése

Úgy hozta a sors, hogy szükségem lett egy laptopra. Volt már néhány ilyen cuccom, de néhány év után vagy a merevlemez adta mag magát, vagy az alaplap, úgyhogy minél kevesebbet akartam költeni.

A szempont az volt, hogy minél olcsóbb, minél kisebb fogyasztású, és lehetőleg új legyen. Az Auchan-ban láttam meg egy SelecLine S7 cloudbook-ot 60000 Ft-ért. ... hát láttam már olcsóbban is, de az még a dögvész előtt volt, sajnos ez a tömeghisztéria felnyomta az árakat.

Szóval egy SelecLine S7, Intel atom processzor, és Windows 10 van rajta... jó, akkor egy Linux disztró is rámegy talán...


tovább >>